Menilai Tarikat dan Kesufian dengan Syariat Allah

Menilai Tarikat dan Kesufian dengan Syariat Allah

Author: Mohd Asri Zainul Abidin

Format: Paperback

Pages: 72

ISBN: 9789678602396

Language: Malay

Publisher: Karya Bestari Sdn. Bhd.

Release Date: January 17, 2021

Description du Livre

Tumpuan buku ini ialah mengenai faktor-faktor yang mengheret golongan tarikat ke kancah penyelewengan dan kesesatan. Penulis telah menghimpunkan kenyataan-kenyataan para ulama Islam yang muktabar tentang bahayanya sebahagian pegangan golongan tarikat. Faktor-faktor yang disebutkan dalam buku ini ternyata benar-benar memusnah agama Allah yang dianuti golongan kita.

Kata Dr Yusuf Al-Qardawi " Para pengkaji tidak boleh membantah bahawa tasawuf telah terpengaruh -pada tahap tertentu-unsur-unsur asing samada Kristian, Hindu, Parsi atau Yunan juga unsur-unsur Islam. Dalam tempoh masa sekian lama telah masuk ke dalam tasawuf pemikiran yang pelik daripada sumber-sumber yang disebutkan tadi atau selainnya...mereka memisahkan hakikat dan syariat. Mereka melampaui batas dalam zuhud dan apa sahaja yang berkaitan dengannya sehingga ke peringkat terkeluar dari kesederhanaan Islam kepada kerahiban Kristian.

Bacalah buku dengan dada yang inginkan hidayah Allah dan petunjuk Rasul

Commentaires
Andrée Bédard
Je vous recommanderai à mes collègues. Leur miracle de Noël est les livres les plus précieux que nous ayons jamais achetés. Je serais perdu sans ça. Je suis complète ment époustouflé.
Alphonse Ratté
Je tiens à vous remercier personnellement pour vos livres exceptionnels. C’est vraiment merveilleux.
Émilie Aucoin
Mes amis sont tellement fous qu’ils ne savent pas comment j’ai tous les ebook de haute qualité qu’ils n’ont pas!
Blanchefle Morneau
Enfin, je reçois cet ebook, merci pour tous ces miracles de Noël que je peux obtenir maintenant!
Gradasso Martel
Leur Miracle de Noel était le meilleur livre que j’ai jamais acheter. Leur Miracle de Noel a fait exactement ce que tu as dit qu’il faisait.